Airfryer XL

Een apparaat dat bezig is aan een grote opmars: de Airfryer XL. Hiermee kan gebakken worden met hete lucht in plaats van vet of olie, wat natuurlijk zo zijn voordelen voor de gezondheid heeft. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Voor families van 4 à 5 personen is de hier genoemde XL uitvoering het meest geschikt. In onze collectie vind je producten met een bereidingscapaciteit van 0,8 en 1,2 kg. Hiermee kunnen 4 tot 5 porties frites in één keer gebakken worden. Maar deze machine kan meer dan alleen frites bakken, ook grillen, bakken, braden en zelfs roosteren behoort tot de mogelijkheden. Weet je al naar welk product je op zoek bent, maak dan hieronder direct je keuze. Wil je nog wat meer informatie, lees dan verder onder het productoverzicht.

Wat is het verschil tussen een Airfryer XL en een friteuse?

Het grote verschil zit hem in de manier waarop de levensmiddelen verwarmd worden. In een klassieke friteuse worden de producten in vet of olie ondergedompeld, terwijl ze in de Airfryer XL door rondcirculerende hete lucht verwarmd worden. Groot voordeel is dat bij de gebruikmaking van hete lucht geen vet of olie aan de producten worden toegevoegd, wat 80% aan vet scheelt. Het enige dat na het bereiden aanwezig is, is dat wat voor het bakken al in het product zit. Een niet te ontkennen gezondheidsvoordeel. Er zijn ook voordelen wat betreft veelzijdigheid in gebruik. Een Airfryer XL kan naast frituren namelijk ook gebruikt worden om te grillen, braden, roosteren en zelfs bakken. Naast deze grote positieve punten is er ook een negatief punt, namelijk het energieverbruik. Om goed te kunnen verwarmen moet continue warmte door het apparaat geproduceerd worden, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een friteuse waarbij het bakmedium zelf veel warmte vasthoudt en na het op temperatuur brengen ervan alleen nog maar op temperatuur gehouden moet worden.

Onderhoud en hygiëne

Zagen we in de vorige alinea al dat het principe van de hete lucht voor gezonder eten zorgt, ook praktisch gezien is er veel voordeel. Doordat geen gebruik wordt gemaakt van olie of vet hoeft dit natuurlijk ook niet ververst te worden. Iedereen die wel eens een friteuse heeft gereinigd weet dat dit een flink klusje is. Na het uitgieten moet de hele pan uit elkaar gehaald en gereinigd worden en dit gaat niet altijd even makkelijk. De Airfryer XL is hierbij veel praktischer, alle onderdelen die tijdens het bakken vies worden kunnen in de regel de vaatwasser in. Daar komt bij dat doordat alleen gebruik gemaakt wordt van hete lucht de verontreiniging ook veel minder is. Maar niet alleen bij het reinigen zijn er praktische voordelen, ook bij het gebruik. Met name bij de grote modellen is de capaciteit een voordeel. Tot maar liefst 1,2 kg eten kan in één keer bereid worden. Wat een hoop heen en weer geloop scheelt. Doordat er niet met olie of vet gebakken wordt, worden er veel minder bakluchtjes geproduceerd. De tijd dat na het frituren het hele huis naar gebakken frites stinkt is hiermee verleden tijd.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,6
Perfect "Bestelling geplaatst, snel geleverd, top service!" 9,2
Uitstekend "Duidelijke internetsite / webshop.Snelle levering." 9,6
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links